Oogst-2017

Programma Oogstfeest 2017.

15 augustus

Het bestuur van de Landelijke Gilde Gooik is verheugd u het programma van onze oogstfeesten – editie 2017 voor te stellen.

Van deze 40ste editie, willen we iets speciaal maken, vooral omdat we in 2017 onze 100ste verjaardag vieren als Landelijke Gilde Gooik. Sinds 2000 gaat ons Oogstfeest door op het Gooikse atletiekplein. Het zal terug een feest worden voor het ganse gezin met verscheidene optredens en attracties. De door de gemeente georganiseerde pareltjesworp zal, zoals gewoonlijk, doorgaan voor het gemeentehuis.

11:45 u           Opening van de feesten met een Oogstmis opgeluisterd door het Gooiks parochiaal zangkoor.  
12:30 u In de feesttent start ons doorlopend restaurant, dit jaar met aangepaste menu’s voor een democratische prijs zoals vorige jaren  
13:30 u         Om het Oogstfeest van 2017 voor onze 100ste verjaardag echt te starten,
mag de Pikkeling de aftrap geven
 
14:30 u Jeugd Orkest De Vrede start met het eerste streepje muziek en zij zorgen voor de nodige ambiance  
15:00 u Wordt U verwacht aan het gemeentehuis voor de Pareltjesworp. De pareltjes zullen dit jaar geworpen worden door Frans Bauer.  
16:10 u Voor onze 100 jaar Landelijke Gilde Gooik mag het iets extra zijn. Frans Bauer is o.a. de extra.
Frans Bauer is bekend en beroemd in de lage landen als vertolker van het levenslied en als ambiance maker.
Hij zal ons Oogstfeesten met zijn liedjes voor het eerst een Internationale allure geven
FranzBauer xs
17:00 u Pikkeling gaat door op de ingeslagen weg en zal, voor jong en oud, de tijd van toen nog even terug brengen  
18:00 u Dansgroep Majorettes Crescendo halen ons terug naar de tent om ons te laten genieten van hun danskunst  
19:00 u Bram & Lennert mochten op deze feest editie zeker niet ontbreken.
Al meerdere jaren spelen zij op een niet navolgbare manier covers enkel begeleid op akoestische gitaar.
Bram & Lennert verwachten uiteraard van hun publiek dat ze meebrullen, of arm in arm meedansen.
Gooik zal nog eens laten zien dat we hen enorm graag bij ons hebben.
 bramlennert xs
20:30 u Laura Lynn mag dit feest afsluiten.
Onze zangeres uit West-Vlaanderen, ook bekend als de schlagerkoningin en gevierd in Nederland en Zuid-Afrika,
is onze kers op de taart. Laura Lynn mag deze prachtige dag met haar slagers afsluiten en ons met een voldaan en tevreden gevoel uitzwaaien.
LauraLynn xs
     
   

 

Als ik het programma zie dan komt onvermijdelijk het woord ‘overvol’ in mij op. Graag wil ik één item uit dit fantastische programma uitpikken.

Dit jaar hebben wij nog eens de medewerking bekomen van ‘De Pikkeling’, uit de Faluintjesstreek. De groep uit het Aalsterse is sinds 1970 jaarlijks op hun Oogstfeesten dat onder andere het boerenleven van vroeger oproept? Ze doen dit om te vermijden dat een mooi stukje erfgoed, met welbepaalde elementen van het oogstgebeuren van vroeger, zouden verloren gaan.

Ter gelegenheid van de viering dit jaar van het 100-jarig bestaan van onze Landelijke Gilde komen de mensen van ‘De Pikkeling naar Gooik afgezakt. Ze zullen ons feest meer authenticiteit in het oogstgebeuren geven. Iets waarin deze mensen echt een reputatie hebben opgebouwd die tot ver over onze landsgrenzen reikt. Zij zullen aan de slag gaan met o.a. oude tractoren, een dorsmolen en een graanmolen uit de tijd van toen.

Ondanks de respectabele leeftijd van onze Landelijke Gilde blijven wij onder meer met ons Oogstfeest ons inzetten voor een leefbaar Gooik, gelegen in het centrum van het Pajottenland, het mooie stukje landelijk gebied in de onmiddellijke nabijheid van de grootstad.

Het is onze wens dat nog vele gelijkgestemden onze rangen komen vervoegen onder het motto: samen sterk.

Bij deze nodigen wij jullie graag allen uit om op 15 augustus, net als vorig jaar massaal naar de hamertjesworp en het oogstfeest te komen. Er werd inderdaad op geen moeite en/of kosten gezien om het programma samen te stellen waarin elkeen zijn gading gaat vinden en nog steeds, begrijpen wie kan, met gratis inkom.

Een oprecht woord van dank richten wij aan het gemeentebestuur, de medewerkende verenigingen en organisaties en zeker ook aan de vele firma’s, handelaars en vrije beroepen die trouw elk jaar opnieuw bereid worden gevonden om door het plaatsen van een advertentie in dit boekje een belangrijke financiële bijdrage te leveren zonder hetwelk deze organisatie niet zou mogelijk zijn.

Uiteraard hebben we zoals ieder jaar ook aan de kleinste onder ons gezocht met een aantal springkasteel en nog een paar kleine verrassingen.

 

flyer02oogstfeesten2017V